در مقاله اظهارنامه مالیاتی ابتدا خواهید خواند که اظهارنامه مالیاتی چیست و همچنین انواع اظهار نامه مالیاتی برای شما توضیح داده می شود. چگونگی تنظیم اظهارنامه مالیاتی ۹۹، اشخاص مشمول و معاف از تسلیم اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی، تنبیهات و جرائم مالیاتی و . . . از دیگر عنوان هایی هستند که در مقاله اظهارنامه مالیاتی چیست، به آنها پرداخته می شود و در ادامه می توانید آن ها را مشاهده کنید. اگر با مفهوم اظهار نامه مالیاتی آشنایی ندارید میتوانید برای راحتی کارتان و کاهش حداکثری مالیات تان از خدمات اظهارنامه مالیاتی بهترین شرکت حسابداری تهران استفاده کنید.برای اطلاعات بیشتر به صفحه خدمات اظهارنامه مالیاتی مراجعه کنید. در این صفحه میخواهیم توضیحات جامعی درباره اینکه اظهارنامه مالیاتی چیست و نحوه ثبت اظهارامه مالیاتی توضیحات جامعی داده ایم و به سوال پرتکرار چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی پر کنند به طور واضح پاسخ داده شده است.
اظهارنامه مالیاتی چیست
اظهارنامه مالیاتی همان طور که از نامش پیداست یک اظهارنامه از عملکرد مالی افراد حقوقی یا حقیقی است.
به بیان ساده تر اظهار نامه مالیاتی به کارنامه ای مالی گفته می شود که متعلق به افراد حقوقی یا حقیقی می باشد و افراد شاغل در هر زمینه ای مانند تاجران، صاحبان شرکت ها و . . . باید این فرم ها را هر سال پر کنند و تحویل سازمان امور مالیاتی دهند.
در اظهار نامه مالیاتی مشخص می شود که کسبه و در کل صاحبان شغل ها چه مقدار مالیاتی را باید پرداخت کنند.
در زمانهای گذشته اظهارنامه مالیاتی به صورت دستی و بر روی کاغذ تکمیل و به اداره مالیات ارائه میشد.
همچنین در اظهار نامه مالیاتی اطلاعاتی مانند درآمد ها، هزینه ها، دارایی ها، بدهی ها، معافیت ها، درامد مشمول مالیات و سرمایه های مالیاتی ثبت می شود؛ به همین دلیل می توان گفت که اظهارنامه های مالیاتی گزارشات کامل و دقیق هویتی و مکانی افراد حقیقی و حقوقی هستند که به ثبت می رسند.
به زبان ساده تر در پاسخ به سوال اظهارنامه مالیاتی چیست باید گفت که اظهارنامه مانند یک کارنامه مالی است که تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند باید این کارنامه را برای محاسبه مالیات شان به سازمان مالیاتی کشور تسلیم کنند.
باید بدانید که اظهارنامه مالیاتی هم میتواند به صورت خوداظهاری مالیاتی باشد و هم میتواند از انواعی باشد که سازمان امور مالیاتی کشوردر اختیار مودیان و مشمولین پرداخت مالیات قرار میدهد.(مطالعه بیشتر: خود اظهاری مالیاتی چیست )
انواع اظهار نامه مالیاتی
اظهارنامه های مالیاتی انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع فعالیتی که افراد حقیقی و حقوقی انجام میدهند طبقه بندی میشوند.
آشنایی با انواع اظهار نامه مالیاتی شما برای انجام امور اظهارنامه مالیاتی کمک میکند و بهتر میتوانید از راهکارهای کاهش مالیات که در بخش خدمات اظهارنامه مالیاتی توضیح داده ایم استفاده کنید.
در ادامه می توانید انواع اظهار نامه مالیاتی را مشاهده کنید.

اظهارنامه مالیاتی عملکرد مودی حقیقی
بخش زیادی از جمعیت مالیات دهنده کشور جزو این دسته از انواع اظهارنامه مالیاتی هستند.
بر اساس نوع و حجم فعالیت افراد حقیقی، این اشخاص در گروه های عملکردی مختلفی تقسیم بندی می شوند؛ که در این تقسیم بندی، افراد هر گروه باید مطابق با ضوابط و مقررات تعیین شده برای آن گروه به پرداخت مالیات بپردازند.
از سوی اداره مالیات مهلتی برای ارسال اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی تعیین می شود و به طور کلی آخرین مهلت ارسال و تحویل اظهارنامه مالیاتی عملکرد مودی حقیقی، پایان خرداد ماه می باشد.
به دلیل شیوع ویروس کرونا، تبصره جدیدی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور در باره ی مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی در تاریخ 29 اردیبهشت سال 99 وضع شده است.
طبق این تبصره اشخاص حقیقی میتوانستند تا اخر تیر ماه یعنی یک ماه دیر تر برای تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود اقدام کنند.
شما میتوانید برای انجام هر چه بهتر امور مالیاتی کسب و کار خود از بهتیر کارشناسان مالیاتی تهران که در شرکت حسابداری آریا تهران گرد هم آمده اند کمک بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر و دریافت راهکار هایی برای کاهش حداکثری مالیات تان با ما تماس بگیرید و یا به صفحه خدمات مالیاتی مراجعه کنید.
اظهارنامه مالیاتی مودی حقوقی
طبق ماده 110 قانون مالیاتی کشور وزارت خانه ها، کلیه اتحادیه های قانونی و صنفی، شرکت های حقوقی که در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده اند و به طور کلی تمام اشخاص حقوقی باید به سازمان مالیاتی کشور، مالیات خود را پرداخت کنند.
اشخاصی که جزو دسته اظهارنامه مالیاتی مودی حقوقی هستند باید تمام اطلاعات مالی خود را مانند درآمدها، هزینه ها، سود و زیان ها و . . . در اظهارنامه مالیاتی مودی حقوقی ثبت کنند و سپس آن را تسلیم سازمان امور مالیاتی کنند.
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی مودی حقوقی مانند اظهارنامه مالیاتی عملکرد مودی حقیقی از سوی اداره مالیات تعیین می شود و به طور کلی مهلت ارسال آن پایان تیر ماه می باشد.
به دلیل شیوع ویروس کرونا تبصره ای صادر گردید که اشخاص حقوقی میتوانند دو ماه درتر یعنی تا پایان شهریور ماه برای تسلیم اظهار نامه مالیاتی اقدام کنند.
اظهارنامه مالیات بر ارث
نوع دیگری از اظهارنامه های مالیاتی، اظهارنامه مالیات بر ارث می باشد.
طبق قانون مالیاتی کشور، افرادی که ارثی به آنها می رسد باید حق مالیات خود را به سازمان امور مالیات پرداخت کنند.
افراد مشمول مالیات بر ارث باید فرم های مخصوص مالیات های مستقیم را از سامانه سازمان مالیات کشور دریافت کنند و پس از تکمیل، فرم اظهارنامه مالیاتی را به اداره مالیات تحویل دهند.
خوب است توجه داشته باشید که مالیات بر ارث به دو دسته مالیات بر دارایی و مالیات بر ارث مستقیم، تقسیم می شود که در ادامه هر کدام را به طور مختصر برای شما توضیح دادیم.
پس از فوت فرد، مالیات بر دارایی از او به جا می ماند که امکان دارد به ورثه برسد یا نرسد. برای مثال فرد فوت شده ممکن است فرزندی برای وارث شدن نداشته باشد؛البته در این صورت نیز حق مالیات باید پرداخته شود.
مالیات بر ارث مستقیم همان طور که از نامش پیداست پس از مرگ فرد به طور مستقیم به وارث تعلق می گیرد.
هیچ الزامی وجود ندارد که مالیات بر ارث به طور کامل پرداخت شود به همین دلیل پرداخت مالیات بر ارث یا می تواند به صورت جداگانه و یا به صورت کلی پرداخت شود، اینگونه که هر کدارم از وارثین قسمتی از مالیات را پرداخت کنند یا یک شخص به طور کامل، مجموع مالیات بر ارث را پرداخت نماید.
مهلت پرداخت مالیات بر ارث از سوی سازمان امور مالیاتی تا یک سال پس از مرگ متوفی تعیین شده و درصورتی که در مهلت تعیین شده اظهارنامه ارسال نشود، به هنگام تحویل اظهارنامه هزینه های کفن و دفن نیز در کنار مالیات اضافه خواهد شد.

اظهارنامه مشاغل خودرویی
از جمله اصنافی که باید اظهارنامه مالیاتی ارایه کنند، صنف خودرویی کشور هستند.
افرادی که مشغول به عمل هایی مانند راننده اتوبوس، تاکسی، خودرو باربری، کامیون، عمومی و راه سازی هستند، مشمول پرداخت اظهارنامه مشاغل خودرویی می شوند.
مهلت ارسال اظهارنامه مشاغل خودرویی مطابق با قانون سازمان تامین اجتماعی، پایان هر سال می باشد و افراد مشمول با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و پست می توانند اقدام به پرداخت مالیات خود کنند.
اظهارنامه مالیات بر املاک و مستغلات
حق پرداخت مالیات به املاک و مستغلات در تمامی حوزه های خرید،فروش و اجاره تعلق می گیرد.
به هنگام هر یک از مراحل خرید، فروش و اجاره باید اظهارنامه مالیات بر املاک و مستغلات از سوی مودی به سازمان مالیاتی کشور تحویل داده شود.
خوب است توجه داشته باشید که در زمینه مالیات بر اجاره در قرار داد های دست اول، مالک و در قرارداد های دسته دوم، مستجر وظیفه پرداخت و تسلیم اظهارنامه مالیاتی را به عهده دارد.
املاک و مستغلات خالی از سکنه، سال اول معاف از مالیات هستند اما از سال دوم مشومل مالیات می شوند که میزان آن هم ثابت نبوده و هرسال تغییر می کند.
اما مهلت ارسال اظهارنامه املاک و مستغلات از سوی اداره مالیات کشور تا پایان تیر ماه هر سال تعیین شده و مهلت پرداخت مالیا بر خرید و فروش املاک نیز تا یک ماه پس از تاریخ معامله می باشد.
در صورت پرداخت نشدن مالیات در زمان تعیین شده به فرد جریمه دیر کرد تعلق می گیرد.
اظهارنامه انحلال شرکت
ارایه اظهارنامه های مالیاتی به شرکت ها و مجموعه هایی که منحل می شوند نیز تعلق می گیرد.
هنگامی که از سوی هیت مدیره تصمیم به انحلال یک شرکت گرفته می شود، بر طبق ماده های 114 و 116 قانون مالیات، اقدام به ثبت و تسلیم اظهارنامه انحلال شرکت اجباری می باشد.
در اظهارنامه انحلال شرکت ثبت مواردی مانند هزینه ها و میزان سود و زیان شرکت اجباری است.
مهلت ارسال اظهارنامه انحلال شرکت تا شش ماه پس از انحلال شرکت می باشد.
اگر شرکت تازه تاسیسی دارید و نمیدانید مالیات شرکت های استارتاپی چگونه محاسبه میشود بهتر است مقاله نحوه محاسبه مالیات استارتاپ ها را بخوانید.
اظهارنامه حبس، نذر و وقف
مهلت ارسال اظهارنامه حبس،نذر و وقف تا سه ماه قبل از تاریخ وقوع فوت یا عقد موصی می باشد.
اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
هر ساله از سوی دولت مقداری با عنوان نرخ مالیات بر ارزش افزوده تعیین می شود و افراد باید پیش از پایان مهلت تعیین شده اقدام به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده کنند.
اظهارنامه مالیاتی حقیقی چیست
اگر به طور ساده بخواهیم بیان کنیم، تمامی افراد از زمان تولد خود تا زمان حال، حقیقی هستند. این افراد بعد ها به وجود نیامده اند به همین دلیل وجودشان بسیار طبیعی است.
اظهارنامه مالیاتی حقیقی افراد متفاوت بوده و این تفاوت ها بر اساس فاکتور هایی در اظهارنامه مالیاتی وجود دارد، ایجاد می شود.
نام، محل سکونت و اسناد ثبت احوال از جمله فاکتور هایی هستند که در اظهارنامه مالیاتی حقیقی ثبت می شوند.
مهلت ارسال اظهارنامه، 4 ماه می باشد و سازمان امور مالیاتی به مدت یک سال مهلت دارد تا اظهارنامه ها را بررسی کرده و پیگیری های لازم را انجام دهد و درنهایت میزان مالیات را تشخیص و تعیین کند.

اظهارنامه مالیاتی حقوقی چیست
تا اینجای مقاله پاسخ اظهارنامه مالیاتی چیست را دریافت کردیدو با انواع اظهار نامه آشنا شدید. به طور قطع اظهارنامه مالیاتی حقوقی با اظهارنامه مالیاتی حقیقی متفاوت است.
به بیان ساده اگر بخواهیم بگوییم افراد حقیقی، اشخاصی هستند که با توجه به نیاز های جامعه و شرایط آن بوجود آمده اند و از ابتدا وجود نداشته اند.
سازمان و گروه های مختلف از مواردی هستند که در دسته اظهارنامه مالیاتی حقوقی قرار می گیرند.
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی حقوقی بر طبق سال مالیاتی این گروه ها می باشد که بر اساس میزان مالیات پرداخت شده از سوی گروه های حقوقی تعیین می شود.
خوب است بدانید که تمام گروه های حقوقی مانند شهرداری، مشمول تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حقوقی نمی باشند.
پیگیری اظهارنامه مالیاتی چگونه است
در این مقاله به شما توضیح دادیم که اظهارنامه مالیاتی چیست و حالا باید بدانید که برای پیگیری کردن اظهار نامه های خود چه کاری باید انجام دهید.
پیگیری اظهارنامه مالیاتی به مودیان کمک می کند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند یا هنگام مواجه شدن با مشکلات راحت تر آنها را رفع کنند.
پیگیری اظهارنامه مالیاتی به این صورت است که ابتدا افراد باید به حوزه مالیاتی و سپس بخش امور مودیان مراجعه کنند و در این بخش به پیگیری اظهارنامه مالیاتی خود بپردازند.
اگر افراد تمایل دارند کارهایشان با سرعت بالاتری پیش بروند، باید یک درخواست کتبی آماده کنند و آن را به رئیس امورمالیاتی حوزه پرونده تحویل دهند.
تمامی اداراتی که مشغول به فعالیت در زمینه امور مالی هستند، طبق ماده 156 تا یک سال پس از ارسال فرم اظهارنامه مالیاتی مهلت پیگیری و کنترل اظهارنامه را دارند.

سایت اظهارنامه مالیاتی چیست
تنظیم و تکمیل اظهارنامه های مالیاتی به صورت دستی به زمان زیادی نیاز دارد؛ به همین دلیل سازمان امور مالیاتی کشور در این زمینه به کمک افراد آمده و با طراحی سایت اظهارنامه مالیاتی اشخاص می توانند سریع تر مراحل تنظیم و تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود را پیش ببرند.
به منظور پر کردن و تکمیل اظهارنامه مودیان می توانند به نشانی WWW.TAX.GOV.IR مراجعه فرمایند.
پیش از استفاده از سامانه اظهارنامه مالیاتی ثبت نام در داخل سایت الزامی بوده و سپس امکان استفاده از امکانات سامانه ایجاد می شود.
همان طور که قبل تر اشاره شد، امروزه اظهارنامه مالیاتی به صورت الکترونیک قابل ثبت است و نیازی به مراجعه حضوری نمی باشد.
چگونه باید اظهار نامه مالیاتی تنظیم کرد
برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی در قدم اول به سایت www.tax.gov.ir مراجعه کنید و سپس در سایت ثبت نام کنید. ( درصورتی که قبلاً در سایت ثبت نام نکرده اید.)
پیش ثبت نام شماره اقتصادی و دریافت کد رهگیری مرحله بعدی می باشد و پس از آن باید اطلاعات پیش ثبت نام خود را تایید کنید که پس از تایید پاکت نامه حاوی اطلاعات کاربری به اکانت شما ارسال می شود.
پس از ثبت نام شماره اقتصادی و تایید اطلاعات ثبت نام می توانید به مراحل دریافت و تکمیل اظهارنامه الکترونیک بپردازید.
پس از ارسال اظهارنامه و دریافت کد رهگیری، آخرین مرحله دریافت و پرداخت قبوض پرداختی مالیات به صورت الکترونیک می باشد.
توجه داشته باشید که اظهارنامه را با اطلاعات دقیق و درست پر کنید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.
برای تنظیم اظهارنامه های مالیاتی خود بهتر است از افرا حرفه ای کمک بگیرید.
کارشناسان مالیاتی ما حداکثر تلاش خود را میکنند تا با ترفند های قانونی میزان مالیات شما را به حداقل کاهش دهند.
برای دریافت مشاوره رایگان به صفحه مشاوره مالیاتی رایگان مراجعه کنید و سوال مالیاتی تان را مطرح کنید یا با همکاران ما تماس بیگرید.

نحوه ثبت اظهارنامه مالیاتی 1400
تا اینجای مقاله متوجه شدید که اظهارنامه مالیاتی چیست و چه انواعی دارد حالا میخواهیم نحوه ثبت اظهارنامه مالیاتی را برای شما توضیح دهیم تا به راحتی بتوانید اظهارنامه تان را تسلیم کنید.
برای ثبت اظهارنامه مالیاتی 1400 شما باید مراحل زیر را طی کنید:
- پیش ثبت نام الکترونیکی
- ثبت نام الکترونیکی
- راستی آزمایی اطلاعات
- نهایی کردن ثبت اظهارنامه مالیاتی
در مرحله اول برای ثبت اظهارنامه مالیاتی شما باید وارد سامانه سازمان امور مالیاتی شوید که میتوانید به صورت مستقیم آدرس tax.gov.ir را وارد کنید و یا در مرورگرتان کلمه سایت سازمان امور مالیاتی را وارد کنید و در اولین سایتی که نمایش میدهد وارد شوید.

در صفحه اصلی سایت سازمان امور مالیاتی کشور گزینه های متفاوتی نمایش داده میشود که برای ثبت اظهارنامه مالیاتی 1400 باید گزینه ثبت الکترونیک را انتخاب کنید.

در صفحه جدید برای شما قوانین نمایش داده میشود که با تایید قوانین باید ورود به ثبت نام را انتخاب کنید.

در مرحله بعد از شما کد ملی و نوع مودی را میخواهد که وارد کنید و با وارد کردن کد امنیتی و انتخاب ورود به ثبت نام مرحله بعدی برای شما نمایش داده میشود.

گزینه پیش ثبت نام را انتخاب کنید.

در این قسمت از شما اطلاعاتی مانند کد پستی و شماره موبایل گرفته میشود و با زدن گزینه پیش ثبت نام جدید عملا کار ثبت نام شما به اتمام رسیده و میتوانید سایر مراحل ثبت اظهارنامه مالیاتی 1400 را با پر کردن فرم های اظهارنامه به اتمام برسانید.

ترازنامه اظهارنامه مالیاتی چیست
کاربرد ترازنامه اظهارنامه مالیاتی در این زمینه است که می تواند وضعیت مالی را بیان کند.
میزان دارایی،بدهی، حقوق صاحبان یک شرکت و . . . از جمله مواردی هستند که در ترازنامه اظهارنامه مالیاتی ثبت می شوند و بسیار حائز اهمیت هستند به گونه ای که اگر یکی از این موارد در ترازنامه اظهارنامه مالیاتی ذکر نشود، اظهارنامه برگشت می خورد.
بنابراین ترازنامه اظهارنامه مالیاتی باید با دقت بالایی توسط مودیان مالیاتی ثبت شوند.
وظیفه یک حسابدار برای تنظیم و تحویل اظهارنامه مالیاتی چیست
اگر میخواهید بدانید وظیفه یک حسابدار برای تنظیم و تحویل اظهارنامه مالیاتی چیست، می توانید موارد زیر را مشاهده کنید.
- اخذ دفاتر قانونی روزنامه و کل پیش از شروع سال مالی.
- صدور اسناد حسابداری به همراه مدارک ضمیمه به صورت کامل و مطابق با استاندارد ها. ( توجه داشته باشید مدارک اصل باشند.)
- تنظیم و تحویل اظهارنامه مالیاتی قبل از زمان موعد به اداره مالیاتی محل اقامت شرکت.
- پرداخت مالیات های تعلق گرفته به صورت نقد یا چک و بر اساس دفترچه اظهارنامه.
- ثبت اظهارنامه مالیاتی در سامانه سازمان امور مالیاتی به صورت الکترونیک
- پرینت و تحویل اظهارنامه الکترونیکی ثبت شده به همراه مهر و امضای مجاز به اداره مالیاتی محل اقامت شرکت.
- تنظیم گزارش گردش محصول و مواد برای شرکت های تولیدی.
- تحریر دفاتر قانونی مانند دفاتر روزنامه و کل بر اساس آئین نامه تحریر دفاتر.
سال مالیاتی چیست
سال مالیاتی بر طبق ماده 155 قانون مالیاتهای مستقیم یک سال شمسی است که از ابتدای فروردین هر سال شروع و به پایان اسفند ماه همان سال ختم می شود.
البته همانطور که قبل تر گفته شد به دلیل آنکه درآمد سال مالی گروه و افراد حقوقی تعیین کننده میزان مالیات آنها می باشد و مهلت ارسال اظهارنامه بر اساس اظهارنامه، ترازنامه، سود و زیان و سررسید پرداخت مالیات آنها، 4 ماه پس از سال مالی تعیین می شود.
برای برخی شاید این تفکر ایجاد شود که سال مالی و مالیاتی یکسان هستند اما این تفکر نادرست بوده و سال مالی بر اساس اساسنامه آغاز و پایان یک سال شمسی می باشد.
برای مثال در حالی که سال مالیاتی از سوی اداره مالیات اعلام می شود، یک شرکت ممکن است سال مالی خود را خرداد ماه قرار دهد.
در صورتی که تطابقی میان سال مالی با سال مالیاتی یک شرکت وجود نداشته باشد، مبنای تعیین مالیات، درآمد سال مالی آن شرکت می باشد و مهلت تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی تا 4 ماه پس از پایان سال مالی می باشد.
اگر نمیدانید مالیات حقوق چیست و چگونه محاسبه و از حقوق پرسنل کم میشود حتما مقاله نحوه محاسبه مالیات بر حقوق را بخوانید.

اشخاص مشمول تنظیم اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی
تا اینجای مقاله متوجه شدیم که اظهارنامه مالیاتی چیست و با انواع اظهارنامه نیز آشنایی پیدا کردیم.در ادامه افرادی که باید به صورت الکترونیکی اظهار نامه خود را تکمیل و تسلیم کنند را توضیح داده ایم.
- تمام افراد حقیقی و حقوقی که در کشور ایران مشغول به کارهستند و به هیچ عنوان معاف از مالیات نیستند.
- تمام افراد حقیقی و حقوقی ایرانی که در خارج از کشور دارای کسب و کار هستند.
- تمام افراد حقیقی و حقوقی که در خارج از کشور زندگی میکنند ولی درآمد آنها از ایران است.
- تمامی افرادی که مقیم ایران هستند و در کشور ایران دارای درآمد هستند باید اقدام به پرداخت مالیات مربوط به کسب و کار خود کنند.
- اشخاص معاف از تسلیم اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی
- تمامی شهرداریهای کشور و همچنین تمامی سازمانهای زیر مجموعه در استانهای کشور
- تمامی نهادها و سازمانهایی که از بودجهای که دولت به آنها تخصیص داده است استفاده میکنند.
- تمامی وزارتخانهها و موسسات.
- تمامی شرکتهای تعاونی دانشجویان و دانشآموزان، کارگران، عشایر و صیادان.
معافیت تسلیم اظهار نامه الکترونیکی مالیاتی
در کنار مشمولین تنظیم اظهارنامه مالیاتی اکترونیکی ارگان ها و سازمان هایی هم هستند که ملزم به تسلیم اظهارنامه االکترونیکی مالیاتی نیستند که عبارتند از:
- شهرداری ها و ارگان های زیرمجموعه در همه استان های کشور
- وزرات خانه های رسمی کشور و موسسات زیر مجموعه
- ارگان هایی که از بودجه عمومی دولت برای امور خود استفاده میکنند
- عشایر، کشاورزان، صیادان و ش کرت های تعاونی داشنجویان و دانش آموزی
چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی پر کنند
به طور کلی میتوان گفت تمامی افراد حقیقی و حقوقی که در ایران به کسب و کار مشغولند و درامد دارند، اشخاص غیر ایرانی که در ایران از طریق واگذاری امتیازات کسب درآمد میکنند، اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در ایران و خارج از کشور فعالیت و کسب درامد دارند و اشخاصی که مقیم خارج از کشور هستند و کسب درامد آن ها از فعالیت هایی در ایران است باید اظهارنامه مالیاتی پرکنند.
مدارک مورد نیاز برای تکمیل اظهار نامه مالیاتی
- هرگونه مجوز صادر شده از مراجع ذی صلاح.
- مدارک شرکت مانند اساسنامه، شرکت نامه و آخرین تغییرات اساسنامه و موضوع فعالیت شرکت.
- اجاره نامه یا گواهی سند محل قانونی شرکت.
- رونوشت کارت ملی و شناسنامه اعضای هیات مدیره و صاحبان امضا اسناد تعهد آور.
- گواهی ترازنامه اشخاص حقیقی یا حقیقی.
- صورت سود و زبان کلیه اشخاصی که طبق قانون، مکلف به تنظیم اظهارنامه عملکرد هستند
- مبلغ درآمد و فروش داخل یا خارج از کشور.
- گواهی های گردش حساب ممهور به مهر شعبه شرکت یا موسسه.
- صورت بهای تمام شده کالاها یا خدماتی که ساخته شده و به فروش رفته است.
- کلیه قراردادهای شرکت یا موسسه با اشخاص حقیقی یا حقوقی خصوصی یا دولتی.
- مانده سود و زیان دوره قبل و گردش حساب تعدیلات سنواتی.
- شماره ثبت دفاتر قانونی و کد رهگیری.
- سند مالیات های پرداخت شده که به تایید سازمان امور مالیاتی کشور برای کسر مالیات رسیده باشد
- کارت بازرگانی ( در صورت وجود).
- کد کاربری، رمز عبور، کد رهگیری پیش ثبت نام برای ارسال اظهارنامه الکترونیکی مالیاتی.
- گواهی حساب های سال های قبل مودی مالیاتی برای بررسی ممیز اداره مالیات.
- هر سندی که به تشخیص اداره دارایی نیاز باشد باید تهیه شود. مثل پرداختی های بیمه.
مهلت اصلاح اظهارنامه مالیاتی
گاهی ممکن است اشخاص پس از تحویل اظهارنامه مالیاتی متوجه مشکلاتی در اظهارنامه خود شوند که باید حتماً آن را اصلاح کنند.
طبق ماده 226 قانون مالیات های مستقیم، برای اصلاح و رفع ایرادات اظهارنامه مالیاتی یک ماه پس از تحویل آن مهلت وجود دارد.
بنابراین بهتر است که افراد پیش از پایان مهلت ارسال اظهارنامه به تنظیم و کنترل اظهارنامه مالیاتی بپردازند.
در این صورت اگر پس از تسلیم نیاز به اصلاح داشت، زمان کافی برای رفع ایرادات اظهارنامه مالیاتی داشته باشند.
مهلت ارسال اظهار نامه مالیاتی چقدر است
مهلت ارسال اظهار نامه مالیاتی گروه های حقیقی و حقوقی متفاوت بوده و بهتر است افراد مشمول به مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی توجه داشته باشند.
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی در اشخاص حقیقی تا پایان چهارمین ماه شمسی سال مالیاتی تعیین شده.
بر این اساس چون سال مالیاتی از اول فروردین شروع می شود، اشخاص حقیقی تا پایان 31 تیرماه فرصت ارسال اظهارنامه خود را دارند.
سال مالی اشخاص حقیقی بر اساس میزان مالیات این اشخاص تعیین می شود به همین دلیل گروه های حقیقی تا پایان خرداد ماه فرصت ارسال اظهارنامه مالیاتی را دارند.
مهلت ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی، حداکثر تا 4 ماه پس از پایان سال مالیاتی است در صورتی که سال مالیاتی آنها با سال مالیاتی رسمی تفاوت نداشته باشد.
اما در صورتی که مطابق با اساسنامه تقاوتی میان سال مالیاتی گروه های حقوقی با سال مالیاتی رسمی وجود داشته باشد، سال مالیاتی اساسنامه به عنوان ملاک قرار می گیرد.
جریمه دیر کرد ارسال اظهار نامه مالیاتی
همانطور که قبل تر اشاره شد، سازمان امورمالیاتی کشور مهلتی را برای ارسال اظهار نامه مالیاتی تعیین می کند.
در صورتی که اشخاص اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی تا زمان مقرر شده نکنند به آنها تا 30% مبلغ مالیات پرداخت نشده جریمه تعلق می گیرد و این جریمه به هیچ عنوان قابل بخشش نیست.
اشخاص حقیقی و حقوقی حتی در صورتی که مجموعه یا شرکت آنها هیچگونه فعالیت مالی نداشته باشد، باید اظهارنامه مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند.
نداشتن فعالیت مالی دلیلی بر ارسال نکردن اظهارنامه نمی باشد و برای اینکه جریمه به آنها تعلق نگیرد باید اظهارنامه را به صورت سفید و با مدارک مربوطه ارائه کنند.
تنبیهات و جرائم مالیاتی
سازمان امور مالیاتی کشور برای مؤدیان بد حساب تنبیهات و جرائم مالیاتی را در نظر گرفته و در صورتی که اشخاص از تکمیل و تحویل اظهارنامه مالیاتی خود سرپیچی کنند، تنبیهات و جرائم مالیاتی که در ادامه مشاهده می کنید به آنها تعلق می گیرد.
- محاسبه مالیات به شیوه علیالراس
- جریمه و حبس
- محرومیت از معافیت و بخشودگی
- ممنوع الخروج شدن
- ابطال اسناد انتقال صوری
- مجازات اداری
جمعبندی
در مقاله اظهارنامه مالیاتی چیست ابتدا به تعریفی از اظهارنامه مالیاتی و انواع اظهار نامه مالیاتی پرداخته شد.در صورتی که قصد دارید امور اظهارنامه مالیاتی خود را به افراد ماهر و حرفه ای بسپارید کارشناسان ما دربهترین شرکت حسابداری تهران در این زمینه در خدمت شما عزیزان هستند. ما بهترین کارشناسان مالیاتی کشور را گرد هم آورده ایم. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
اظهارنامه مالیاتی یک کارنامه مالی از کسب و کار افراد حقیقی و حقوقی است که مشخص میکند مشاغل در یک سال مالیاتی چقدر سود و زیان داشته و مشمول پرداخت چه میزان مالیات هستند.
در این مقاله به صورت کاملا تصویری نحوه ثبت اظهارنامه مالیاتی آموزش داده شده است. شما ابتدا باید وارد سایت سازمان امور مالیاتی کشورشوید و گزینه ثبت الکترونیکی را انتخاب کنید تا پیش ثبت نام شما انجام شود. بقیه مراحل در مقاله توضیح داده شده است.
پیگیری اظهارنامه مالیاتی به مودیان کمک می کند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنند یا هنگام مواجه شدن با مشکلات راحت تر آنها را رفع کنند.
اخذ دفاتر قانونی روزنامه و کل پیش از شروع سال مالی. -صدور اسناد حسابداری به همراه مدارک ضمیمه به صورت کامل و مطابق با استاندارد ها. ( توجه داشته باشید مدارک اصل باشند.) -تنظیم و تحویل اظهارنامه مالیاتی قبل از زمان موعد به اداره مالیاتی محل اقامت شرکت. -پرداخت مالیات های تعلق گرفته به صورت نقد یا چک و بر اساس دفترچه اظهارنامه.