پرداخت مالیات یکی از مهم ترین روش های درامد زایی دولت است. دانستن قوانین مربوط به پرداخت مالیات ها می تواند باعث جلوگیری از بروز مشکلات مالیاتی در مجموعه ها شود. در این مقاله، آموزش ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم به طور کامل صورت خواهد گرفت و همچنین فرم تبصره ماده ۸۶ ق.م.م در انتهای مقاله برای شما قرار داده خواهد شد. برای فهم بهتر، می توانید تفسیر ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم را نیز مطالعه فرمایید. اگر سوالی درباره این ماده قانونی داشتید میتوانید در قسمت دیدگاه ها از کارشناسان ما در شرکت حسابداری آریا تهران بپرسید تا در کوتاهترین زمان به شما پاسخ دهند.
ماده 86 قانون مالیات های مستقیم
طبق ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم، پرداخت کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف اند مالیات متعلق را طبق ماده ۸۵ این قانون محاسبه و کسر و تا پایان ماه بعد ضمن تسلیم فهرسی متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مایاتی محل پرداخت و در ماه های بعد فقط تغییرات را صورت دهند.
شما میتوانید برای دریافت خدمات مالیاتی به صورت رایگان با کارشناسان مالیاتی ما تماس بگیرید و یا با مراجعه به صفحه خدمات مالیاتی از شرایط و نرخ خدمات مطلع شوید.
فرم تبصره ماده 86 قانون مالیات های مستقیم
ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم دارای دو تبصره است که در ادامه خواهید خواند. همچنین فرم تبصره ماده ۸۶ در انتهای این مقاله برای شما قرار داده خواهد شد.
تبصره ۱ : در مورد پرداخت هایی که از طرف غیر پرداخت کننده اصلی حقوق به اشخاص حقیقی، به عمل می آید، پرداخت کنندگان مکلف اند هنگام هر پرداخت، مالیات متعلق را با رعایت معافیت های قانونی مربوط به حقوق به جز معافیت موضوع ماده ۸۴ این قانون به نرخ مقطوع ده درصد محاسبه، کسر و حداکثر تا پایان ماه بعد با فهرسی حاوی نام و نشانی دریافت کنندگان و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت نمایند و در صورت تخلف مسئول پرداخت مالیات و جریمه های متعلق خواهند بود.
تبصره ۲ : پرداخت های دانشگاه ها، مراکز و موسسه های آموزش عالی، پژوهشی و فناوری که دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر موسسه های آموزشی و پژوهشی قانونی دارای مجوز رسمی از وزارتین فوق الذکر می باشند، به اشخاص حقیقی اعم از کارکنان و غیر کارکنان خود در قالب حق التدریس مشمول مالیات مقطوع به نرخ ده درصد و حق التحقیق، حق پژوهش و قرار داد های پژوهشی و تحقیقاتی مشمول مالیات مقطوع به نرخ ۵ درصد با رعایت سایر احکام مقرر در تبصره ۱ خواهند بود.
تفسیر ماده 86 قانون مالیات های مستقیم
طبق ماده ۸۶ ق.م.م می توان فهمید که برای شناخت و آگاهی فعالیت شغلی از بقیه حقوق بگیران تنها لازم است پروانه شغلی اشخاص درخواست گردد.
در صورتی که دارای پروانه کار باشند با آن ها به عنوان فعالیت کاری برخورد می گردد و در صورت عدم دارا بودن پروانه شغلی از این افراد ۱۰ درصد مالیات به شکل مقطوع کم شده و در موعد مقرر شده به سازمان امور مالیاتی پرداخت می گردد.

در واقع تمامی افرادی که تحت عنوان کارمند و یا کارگر در یک سازمان در حال کار هستند و فعالیت شغلی دارند اما نام های آن ها در فهرست بیمه کارکنان شرکت و مجموعه قرار نگرفته است بدون در نظر گرفتن سقف مالیات حقوق باید حداکثر تا یک ماه پس از این که حقوق آن ها پرداخت شد برای پرداخت مالیات به نرخ مقطوع ۱۰ درصد به اداره دارایی اقدام نمایند.
یکی از بهترین خدمات ما در شرکت حسابداری آریا تهران ارائه خدمات مشاوره مالیاتی رایگان میباشد. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید تا بهترین کارشناسان مالیاتی تهران بهترین راهکار ها را به شما ارائه دهند.
جمع بندی
ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم در این مقاله به شما آموزش داده شد. در صورتی که پس از مطالعه تفسی این قانون همچنان سوالی درباره نحوه اجرایی شدن آن دارید می توانید پرسش خود را در قسمت نظرات همین مقاله مطرح نمایید تا توسط کارشناسان مربوطه به آن پاسخ داده شود.
مقالات مرتبط
ماده 1 قانون مالیات های مستقیم
ماده 66 قانون مالیاتهای مستقیم
ماده 59 قانون مالیاتهای مستقیم
ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم
امتیاز دهی به این نوشته