جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

3 مورد از مهم‌ترین چالش‌های حقوقی کسب‌وکار

3 مورد از مهم‌ترین چالش‌های حقوقی کسب‌وکار

فهرست مطالب

3 مورد از مهم‌ترین چالش‌های حقوقی کسب‌وکار

هر صاحب فكر و ايده‌اي اگر بخواهد با استفاده از ايدة خود وارد بازار كار شود با چالش‌ها و مسائل گوناگوني رو‌به‌رو مي‌شود و تا زماني كه نتواند به خوبي از پس اين چالش‌ها بر بيايد و آن‌ها را حل و فصل كند، در توسعه و پيشرفت كسب و كار خود دچار مشكل خواهد شد و چه بسا باعث دلسرد شدن صاحب ايده شود و اورا از ادامه كار منصرف كند. چالش‌های حقوقی کسب‌وکار از جمله اين چالش‌هاست كه آشنايي با آن‌ها به صاحب كسب و كار مي‌كند تا در مديريت و توسعه تجارت خود موفق باشد.

چالش‌های حقوقی کسب‌وکار را مي‌توان به سه دسته تقسيم كرد؛

1- چالش هایی که صاحب ايده قبل از آغاز به کار و در زمان تأسيس شركت يا بنگاه يا هر واحد تجاري ديگري با آن‌ها درگیر است.

2-  چالش هایی که در طول فعالیت و کسب و کار با آن روبرو خواهد بود.

3- چالش هایی که در پایان دادن به کسب و کار وجود دارد که این خاتمه ارادی یا اختیاری است.

چالش مراحل تأسيس کسب‌وکار

قبل از افتتاح و تاسیس فکر، طرح یا پروژه، با مسائلی روبرو هستید که حتما باید آن‌ها را از لحاظ حقوقی مورد توجه قرار دهید. اولین چالشی که شما خواهید داشت بحث طرح ایده کسب‌و ‌کار است.

  • سوال اول در این زمینه آیا این ایده در چهارچوب قوانین و مقررات کشور ما قرار می‌گیرد یا خیر؟
  • سوال دوم این است که اگر این ایده ابتدایی و منحصر به فرد است چه راهکاری برای مراقبت و محافظت از آن در مراجع ذی صلاح وجود دارد.

پس از طرح ایده کسب و کار شروع به مذاکره با اشخاص می‌کنیم. این اشخاص می‌توانند شرکای ما یا سرمایه‌گذار باشند یا حتی می‌توانند ذی نفع باشند. پس باید از همان ابتدا از فکر و ایده‌مان مراقبت کنیم که در مذاگره چه با شرکا و چه با ذی نفعان و چه سرمایه گذاران چه داخلی باشند و چه خارجی به گونه ای رفتار نکنیم که از فکر و ایده ما سو استفاده شود.

پس از اینکه با اشخاص مذاکره کردیم نوبت به انعقاد یک تفاهم نامه ابتدایی با شرکا یا سرمایه‌گذار‌ها می رسد. حتما باید تفاهم نامه را به صورت مکتوب بنویسیم و قیود و شروطي که طرفین باید رعایت کنند و تعهداتی که باید داشته باشند، در این تفاهم نامه آورده شود و مطمئنا این تفاهم نامه باید موقت باشد و یک زمانی را باید ما برای انجام تعهدات طرفین در نظر بگیریم.

این جا است که یک قرارداد رسمی بین طرفین منعقد می شود. اگر می‌خواهید قرارداد رسمی تنظیم کنید حتما باید در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود و اگر خواستید شرکتی را ثبت کنید حتما طبق قانون تجارت یکی از شرکت‌هایی که در قانون پیش بینی شده است را برای فعالیت خود انتخاب کنید، یا اگر موضوع فعالیت شما تجاری نیست و می توان آن را در قالب موسسه غیر‌انتفاعی انجام داد در این حالت باید اقدام به تاسیس یک موسسه غیر‌تجاری کرد. همزمان با ثبت شرکت یا موسسه نیاز به تنظیم اساسنامه، ثبت لوگو، علامت تجاری و … دارید.

پس از ثبت قرارداد و تشکیل شرکت حتما باید برای فعالیت مان از مراجع ذی صلاح مثل اتحادیه‌ها، وزارت خانه‌ها مثل وزارت و علوم و رفاه و تامین اجتماعی یا صنعت، معدن و تجارت اقدام به اخذ مجوز کنیم.

پس از اخذ مجوز نیازمند تامین سرمایه های مالی هستیم. سرمایه شخصی به تنهایی جوابگوی تجارت شما نیست و ناگزیر هستید علاوه بر سرمایه شخصی خود از سرمایه دیگران مثل بانک ها، موسسات مالی و اعتباری و اشخاص حقیقی و حقوقی استفاده کنید.

در این مرحله حتما باید یک قرارداد قانونی و رسمی که از حقوق و منافع شما به‌درستی محافظت کند را توسط یک فرد خبره تنظیم کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

استخدام نیروی انسانی براساس حجم و ظرفیت فعالیت‌مان صورت می پذیرد. این نیروی انسانی می‌توانند نیروی عادی یا متخصص باشند. با هر گروه یا هر شخصی که همکاری می کنیم حتما باید قراردادی را تنظیم کنیم و این قرار داد نمی تواند فراتر از قانون حاکم بر کشور باشد.

پس از استخدام نیروی انسانی باید مکانی را برای کسب وکار از قبل آماده کرده باشیم. این محل می‌تواند ملکی، استیجاری و مشارکتی باشد. آنچه که مهم است این است که در اینجا هم نیازمند قرارداد هستیم.

در نهایت به تنظیم مقررات و دستورالعمل‌های حرفه‌ای می‌پردازیم که مهم‌ترین بخش آغاز کسب و کار است.

مرحله‌ای نیز به نام پیش‌افتتاح یا افتتاح اولیه سپری می شود و پس از مدت 1 ماه تا 2 ماه به صورت رسمی کسب و کار آغاز می‌شود و می‌توانید تبلیغاتی را که لازم دارید به تشخیص خودتان انجام دهید.

چالش‌های حقوقی کسب‌وکار تاسیس شده

این چالش ها برای کسب و کارها امری طبیعی است یعنی یکسری مقررات، تشریفات و ضوابطی است که باید همواره در تمام مدت فعالیت آنها را لحاظ کنید و این طور نیست که اگر در مقطعی انجام دهید در مقاطع دیگر نیاز نباشد. مهم‌ترین بخش تعاملی است که با وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و ادارات و اتحادیه‌ها دارید.

وزارتخانه‌ها و اداراتی که شما باید در طول سال به حسب نوع فعالیت درگیر آنها باشید شامل: وزارت صنعت معدن تجارت، وزارت کار و تامین اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش، سازمان حفاظت از محیط‌زیست، سازمان تامین اجتماعی، اداره دارایی، شرکت های بیمه، اداره اماکن نیروی انتظامی، اداره بهداشت، بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، شهرداری، جهاد کشاورزی، تعزیرات حکومتی و … است.

علاوه بر وزارتخانه و سازمان هایی با یکسری مراجع و دادگاه های اداری (منظور دادگستری نیست) هم سروکار دارید. مثلا با شهرداری دچار مشکل می شوید و سراغ کمیسیون هایی که در شهرداری وجود دارد (یک نوع دادگاه اداری هستند) می‌روید.

در کنار این مراجع اداری یکسری مراجع قضایی و شوراهای حل اختلاف وجود دارد که اصولا مراجعه به این مراجع نسبت به مراجع اداری کمتر است. شورای حل اختلاف از نظر صلاحیتی به دعاوی و اختلافات رده پایین تر رسیدگی می کند یک سطح بالاتر در صلاحیت دادگاه‌های دادگستری است.

آخرین گروهی که جزو چالش‌های حقوقی کسب‌وکار هستند، اشخاص حقیقی و حقوقی است. هرچه کشور از نظر اقتصادی شرایط خوبی داشته باشد دردسرها و اختلافات مردم کمتر می شود.

چالش‌های اختتام كسب‌و‌كار

1- کسب وکار توجیه اقتصادی ندارد. در این حالت به اختیار خودمان کسب وکار را تعطیل می کنیم.

2- اگر شرايط تاجر بودن بر اساس قانون تجارت را داشته باشيم، زمانی که توانایی پرداخت دیون و تعهدات را نداریم اعلام ورشکستگی می کنیم.

3-  با حکم مراجع ذی صلاح کسب و کار تعطیل می شود.

نتيجه‌گيری

همان‌طوركه مشاهده شد، چالش‌های حقوقی کسب‌وکار از جمله، ثبت شركت،ثبت برند و… است که نیاز به بررسی فراوان دارد. وينداد محلي‌است كه شما مي‌توانيد براي شروع كسب‌و‌كارتان به آن مراجعه كنيد و تمام اين چالش‌ها را با موفقيت پشت سر بگذاريد. در صورتی که همکاری خود را با وینداد آغاز کنید، یه تیم حقوقی از وکلا و کارشناسان را پشتوانه کسب‌وکارتان قرار داده‌اید پس همین حالا با ما تماس بگیرید.

 

 

 

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان
اینفومت

اینفومت تلاش می کند با تولید محتوای مناسب برای جامعه هدف، خدمت هر چند کوچک را عرضه نماید

FOLLOW US ON