جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آيا تبلیغ اینفلوئنسر می‌تواند قوانين را زيرپا گذارد؟

آيا تبلیغ اینفلوئنسر می‌تواند قوانين را زيرپا گذارد؟

فهرست مطالب

آيا تبلیغ اینفلوئنسر می‌تواند قوانين را زيرپا گذارد؟

حضور اينفلوئنسر‌ها در شبکه‌های اجتماعي برای تبلیغ و نمایش دادن محصولات بسیار رایج شده و درآمد عده زیادی از این راه است. تاثیر تبلیغ اینفلوئنسر در فضای مجازی به شکلی بوده که اکثر کسب‌وکارها به فکر انجام این کار هستند اما آیا برای این افراد قوانینی وجود دارد؟

اينفلوئنسرها چه كساني هستند؟

به طور کلی، اینفلوئنسر شخصی است که قدرت تأثیرگذاری بر رفتارهای مربوط به خرید مخاطبان خود را دارد كه اين تاثيرگذاري معمولاً نتیجه شهرت، موقعیت و رابطه آن‌ها با مخاطبان است. اینفلوئنسر در طی مدت فعالیت اعتماد مخاطبان خود را جلب می‌کند و سپس روی رفتارشان تاثیر می‌گذارد.

رایج ترین انواع اینفلوئنسرهای رسانه های اجتماعی، عبارتند از؛

– شخصیت ها یا افراد مشهور با حضور چشمگیر در رسانه های اجتماعی (سلبریتی‌ها)

– سایر افراد با فالوورهای بالا در رسانه هاي اجتماعي،از جمله؛ وبلاگ نویسان(بلاگرها)، فعالان اينستاگرامي، توليدكننده‌هاي محتوای یوتیوب

– سفيران برند خاص

اينفلوئنسرها معمولاً توسط كسب كارها(بيزينس) يا برند ها به كار گرفته مي‌شوند. هدف از تعامل و همكاري این افراد صرفاً تبليغاتي است، زيرا تاثير تبلیغ اینفلوئنر بر مخاطبان کاملا چشمگیر است.

آيا قوانيني مربوط به تبلیغ اينفلوئنسر وجود دارد؟

به صورت کلی در ایران قانون خاصی برای رفتار اینفلوئنسرها تعریف نشده اما به عنوان نمونه قوانین کشور استرالیا را برای رفتار اینفلوئنسرها بررسی می‌کنیم و با شرایط حال حاضر ایران تطابق خواهیم داد.

در کشور استرالیا دو قانون رفتار این افراد را کنترل می‌کند:

– قوانين مربوط به مصرف كننده استراليا

– منشور اخلاقي انجمن ملي تبليغ كنندگان استراليا

اولاً، همه انواع تبلیغات باید قوانینی را که توسط قانون مصرف کننده استرالیا (ACL) تعیین شده است، رعایت کنند. برای اینفلوئنسرها، مهمترین قوانین مربوط به رفتارهای گمراه کننده و فریبنده است.

ثانیاً، انجمن استرالیایی تبلیغ کنندگان ملی (AANA) خود بدنه تنظیم کننده صنعت تبلیغات است که دستورالعمل های تبلیغاتی را در بر می گیرد. AANA مجموعه ای از قوانین دارد که به آنها منشور اخلاقی می گویند. بخشي که مسئول رعایت اين منشور است، نهاد «استانداردهای آگهی» است. در فوریه 2021، انجمن تبليغ كنندگان کنترل خود را بر تبلیغات رسانه های اجتماعی بیشتر كرد. اين انجمن منشور اخلاقی خود را اصلاح کرد و اکنون از همه اینفلوئنسرها می‌خواهد روابط تجاری خود را در ارتباط با محتواو پست‌هایشان افشا کنند.

همین دو مورد باعث می‌شود همه افراد امکان تبلیغ نداشته باشند و این کار صرفا توسط افراد حرفه‌ای انجام شود.

چگونه ممكن است قوانين مربوط به اينفلوئنسرها نقض شوند؟

اگر نسبت به اینفلوئنسرها آگاهی داريد، ممکن است از تمایل آن ها به ایجاد محتوا صرفا به خاطر حمایت‌ها مالی اسپانسر آگاه باشید. بر اساس آیین نامه اخلاقی ACL و AANA، یک اينفلوئنسر از هرگونه رفتار تجاری که ممکن است مخاطبان خود را گمراه یا فریب دهد، ممنوع است. به طور خاص، بر اساس بخش 2.7 منشور اخلاقی، یک اينفلوئنسر ممکن است به روش‌های زیر این قوانین و مقررات را نقض کند؛

– عدم نوشتن #آگهی، تبلیغ، تبلیغات، محتوای مارکدار، مشارکت پولی، تبلیغات پولی در پست‌های رسانه‌های اجتماعی

– استفاده از برچسب‌های(ليبل) #spon، با استعداد، “با تشکر از…”، “پوشیدن…”، برای افشای روابط تجاری تأثیرگذاران کافی نیست.

– صرف زدن برند يا ليبل، براي افشا کافی نیست.

در مجموع، این رفتارها به جمله بندی یک پست برمی گردد. استانداردهای تبلیغات واضحا مشخص کرده است که فردی که در شبکه‌های اجتماعی تبلیغ می‌کند باید هشتگ‌ها مربوطه و نوع همکاری را بیان کند.

اگر شما در کسب و کارتان مایل به جذب اینفلوئنسر هستید، داشتن قرارداد اینفلوئنسری یک اقدام قانونی مناسب برای شماست. این قراداد باید تمام الزامات افشای آگهی را مشخص کند. این اقدام تضمین می‌كند كه دوطرف خودشان را با قوانين و مقررات تطبيق دادند.

هر چند این قوانین در ایران وجود ندارد اما بازهم یک قرارداد می‌تواند رابطه شما را با تبلیغ‌کننده مستحکم کند و در حکم یک سند قانونی قابل دفاع نیز باشد.

آثار نقض قوانين مربوط به اينفلوئنسرها

اگر تبلیغ اینفلوئنسر قانون مصرف کننده استرالیا را نقض کند، جریمه های قابل توجهی می تواند اعمال شود. با این حال، طرح دعواي حقوقي تحت نفوذ قانون مصرف‌کننده استرالیا، راه نامتدوال برای بررسی تبلیغات اينفلوئنسر است. لذا، راه رايج و مرسوم در مورد انطباق اينفلوئنسر با قوانين از طریق نهاد استانداردهای تبليغاتي است.

وقتی به نهاد استانداردهای تبليغاتی در مورد نقض رفتار اينفلوئنسر، شكايتي می‌رسد، اين نهاد مسئول بررسی شکایت هست. در حال حاضر، حتی اگر هیچ جریمه‌ای برای نقض قوانین توسط اینفلوئنسرها اعمال نمی‌شود، نهاد استانداردهای تبلیغاتی می‌تواند به شدت به شهرت اینفلوئنسر آسیب برساند. زيرا، تحقیقات و یافته هاي اين نهاد به صورت عمومی منتشر می شود. این به خودی خود یک عامل بازدارنده بزرگ در نظر گرفته می شود، زیرا تبلیغات بد می تواند نهایتا به ضرر مالی منجر شود.

با توجه به افزایش تعداد اینفلوئنسرهای ایرانی مخصوصا در پلتفرم اینستاگرام حضور چنین قوانینی ضروری به نظر می‌رسد اما حالا که این قوانین وجود ندارد کارفرماها می‌توانند با تنظیم قراردادهای مختلف مثل قرارداد پیمانکاری، قرارداد استخدام و یا قرارداد عدم افشا از کسب و کار خود و مخاطبان محافظت کنند.

نكات كليدِی

جذب یک اینفلوئنسر یک راه عالی برای تبلیغ برند یا کسب و کار شما و دسترسی به طیف وسیعی از مردم است. با این حال، اگر تصمیم به تعامل با اینفلوئنسر دارید، باید در مورد الزام آن‌ها برای افشای هرگونه تبلیغات پولی، حمایت مالی یا هدایا شفاف باشید.

شفافیت در تبلیغ اینفلوئنسر به خودی خود باعث جلب اعتماد مخاطبان نیز می‌شود.

در صورتی که برای همکاری با یک اینفلوئنسر نیاز به قرارداد دارید همین حالا در خواست خود را در سامانه تنظیم قرارداد وینداد ثبت کنید و برای دسترسی به قراردادهای از پیش تنظیم شده به بانک قرارداد وینداد سری بزنید.

 

 

 

به این مطلب امتیاز دهید!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسندگان
اینفومت

اینفومت تلاش می کند با تولید محتوای مناسب برای جامعه هدف، خدمت هر چند کوچک را عرضه نماید

FOLLOW US ON