تحقیق در مورد مزایای بلند مدت آموزش دو زبانه
دو زبانگی چیست و چرا در آموزش اهمیت دارد؟
دو زبانگی یا توانایی استفاده مؤثر از دو زبان، مهارتی است که نشان دهنده مهارت فرد در هر زبان است. هر کسی که دوزبانه است نه تنها می تواند به زبان روان صحبت کند، بلکه می تواند آن را در مکالمه خود به نحو احسن استفاده کند. بستگی به این دارد که این زبان ها چگونه آموزش داده شوند و کودکان در چه سنی این زبان ها را یاد می گیرند. وقتی کودکان از بدو تولد دو زبان را یاد می گیرند، به آن دوزبانگی همزمان می گویند. این بیشتر زمانی رایج است که بزرگان خانواده اغلب به زبان مادری یا زبان مادری خود به طور مکرر صحبت می کنند. بچه ها به زبان ها عادت می کنند و خیلی زود آنها را روان یاد می گیرند. با این حال، زمانی که کودک شروع به یادگیری یک زبان به طور کامل می کند و سپس زبان دوم را یاد می گیرد، به آن دوزبانگی متوالی می گویند. به عنوان مثال، اگر کودکی با یادگیری زبان مادری خود شروع کند و تنها پس از رفتن به مدرسه هر زبان خارجی را یاد بگیرد، به آن یادگیری متوالی می گویند.
دلیل اینکه یادگیری زبان در سنین پایین بسیار آسان تر و مفید است این است که تا سن هفت سالگی، این امکان برای بزرگان یک خانواده وجود دارد که تعدادی از زبان ها را به فرزندان خود آموزش دهند. آنها بدون مشکل یاد می گیرند زیرا تمرکز کامل آنها بر نحوه صداهای زبان و تلفظ کلماتی است که به طور مکرر می شنوند. به محض اینکه کودک شروع به صحبت می کند، سریعتر به زبان می آید. نه تنها با رشد مهارت های زبانی، بلکه یادگیری زبان در سنین پایین به سایر مهارت ها نیز کمک می کند. اجازه دهید بفهمیم چگونه:
مهارتهای شناختی که از طریق زبانها رشد میکنند
تحقیقی وجود دارد که نشان میدهد چگونه دوزبانگی تواناییهای شناختی را افزایش میدهد. توانایی های شناختی ما عمدتاً با تفکر، دانستن، درک و استدلال مرتبط است. این زمینهها برای توسعه مهارتهای کلیدی مانند حل مسئله، خلاقیت و چندوظیفگی ضروری هستند. در اینجا، افراد دوزبانه اغلب عملکرد بسیار بهتری از خود نشان میدهند، جایی که حافظه بهتری دارند و میتوانند راحتتر تمرکز کنند.
موفقیت تحصیلی
دانشجویان دوزبانه میتوانند عملکرد بسیار بهتری داشته باشند، حتی در دانشگاه. آنها به طور طبیعی می توانند مفاهیم در موضوعاتی مانند خواندن و نوشتن را بسیار سریعتر درک کنند. این همچنین به آنها کمک می کند مفاهیم را برای مدت طولانی تری بیاموزند و دانش آنها را در طول زمان افزایش می دهد.
دانش فرهنگی
با آموزش دوزبانه، کودکان می توانند هویت فرهنگی و شیوه های خود را بسیار بهتر شناسایی کنند. در دنیای امروز، تغییرات تکنولوژیکی و پیشرفت رسانههای اجتماعی به شدت بر نحوه آموزش تأثیر گذاشته است. در نتیجه، کودکان نمی توانند به طور ارگانیک با فرهنگ خود ارتباط برقرار کنند و در نتیجه بر ارزش های اصلی آنها تأثیر منفی می گذارد. زبان یکی از عوامل کلیدی است که ما را از نزدیک با فرهنگ خود پیوند می دهد. دانش آموزان نه تنها با فرهنگ خود، بلکه حتی فرهنگ های دیگر و تنوع، بیشتر به ارزش های خود عادت دارند. آنها یاد می گیرند که همدلی کنند و دیدگاه جدیدی ایجاد کنند.
مهارتهای ارتباطی پیشرفته
دو زبانه بودن مهارت های ارتباطی کلی شما را بهبود می بخشد. تسلط بر هر زبانی نیز تاثیر بسزایی دارد. با این حال، زمانی که فرد بتواند به دو یا چند زبان با همان سطح تسلط صحبت کند، زبانها را بسیار سریعتر یاد میگیرد. این همچنین به این معنی است که درک واژگان بسیار آسانتر است و درک و دانش آنها از ساختارهای زبان بهبود مییابد.
تنوع در فرصت های شغلی
دوزبانگی همچنین دانش آموزان را تشویق می کند تا در بخش شغلی در چندین صنعت از مزیت رقابتی بیشتری برخوردار شوند. وقتی صحبت از چشم انداز شغلی در چشم انداز تجارت بین المللی، دیپلماسی و ترجمه می شود، مهارت ها ارزش بسیار زیادی دارند. تنها با ورود به حوزه ای مانند خدمات خارجی از طریق خدمات ملکی، اگر دانش آموزان حداقل یک زبان خارجی بدانند، شانس بیشتری برای موفقیت وجود دارد.
مزایای اجتماعی
با دوزبانگی، دانش آموزان می توانند با اطمینان بیشتری در موقعیت های اجتماعی تعامل داشته باشند. افراد یاد می گیرند و ارتباط برقرار می کنند و از طریق تجربیات و کار یکدیگر یاد می گیرند. این آنها را تشویق می کند تا مهارت های بین فردی، روابط با همتایان خود و همچنین همکاری را تقویت کنند. نه فقط برای منافع شخصی آنها، بلکه حتی از نظر حرفه ای، این عادات واقعاً برای کار آنها مفید هستند.
مزایای اقتصادی از طریق دوزبانگی
دو زبانگی یک مهارت عملی است که نه تنها شما را به فردی توانا برای دستیابی به نقاط عطف حرفه ای و شخصی تبدیل می کند، بلکه در مقیاس بزرگتر، مانند رشد کامل یا کلی اقتصادی یک کشور، بسیار موثر عمل می کند. به هر حال، رشد کشور نیز از هسته اصلی بخش آموزش و بهداشت آغاز می شود.
بنابراین، مشاهده شده است که کشورهایی که دوزبانگی را تشویق میکنند، از نظر مشارکت در تجارت جهانی و روابط بینالملل کارآمدتر هستند. اکثر افرادی که در این موقعیتهای با وقار در جامعه میبینید – بهویژه کسانی که نماینده کشور ما در مجامع بینالمللی هستند – دو زبانه هستند.
نتیجه گیری: کلمات نهایی
افرادی که می توانند دو یا چند زبان را از طریق دوزبانگی همزمان یا متوالی یاد بگیرند، می توانند در بیشتر زمینه های تحصیلی و شغلی خود سریعتر پیشرفت کنند. دوزبانگی در هند نیز به دلیل گستره این زبان ها ترویج شد، زیرا دانش آموزان آرزو دارند از مکان های بومی خود برای فرصت های تحصیل و کار خارج شوند.
در نتیجه، این امر باعث میشود که جمعیت کشور به درک تنوع فرهنگها و زبانهای متعددی که در سرتاسر جهان صحبت میشوند مجهزتر شوند. آنها یاد می گیرند که از جنبه های مختلف فرهنگ های دیگر قدردانی کنند و برای آنها ارزش قائل شوند. زبان یکی از با ارزش ترین ابزار برای حفاظت و ایجاد پیوندهای نزدیک با یک فرهنگ است. بهعلاوه، به کودکان کمک میکند مفاهیمی را که یاد میگیرند، در حالی که سریعتر به آنها میرسند.
سوالات متداول
Q.1 پنج مزیت اصلی دوزبانگی چیست؟
پنج مزیت اصلی دوزبانگی به شرح زیر است:
Q.2 چگونه دوزبانگی بر شروع دیرهنگام زوال عقل تأثیر می گذارد؟
با تقویت ذخیره شناختی، دوزبانگی می تواند این کار را انجام دهد. تلاش ذهنی مورد نیاز برای مدیریت دو زبان، عملکرد مغز را تقویت میکند و ارتباطات عصبی بیشتری ایجاد میکند و به جبران زوال شناختی مرتبط با سن کمک میکند.
س.3 آیا چندزبانگی بهتر از دوزبانگی است؟
در مقایسه با دوزبانگی، چندزبانگی می تواند مزایای شناختی، اجتماعی و اقتصادی بیشتری ارائه دهد. همچنین شامل استفاده از بیش از دو زبان است که عملکرد مغز و درک فرهنگهای مختلف و متنوع را افزایش میدهد.
س.4 یادگیری چند زبان در سنین اولیه کودکی امکان پذیر است؟
در محیطی که آنها به طور مداوم یاد می گیرند، امکان یادگیری سه یا چهار زبان وجود دارد.
Q.5 بهترین گروه سنی برای یادگیری و درک بیش از یک زبان کدام است؟
اوایل کودکی تا هفت سالگی بهترین زمان برای یادگیری حداکثر زبان است. این نیز زمانی است که مغز بیشتر پذیرای فراگیری زبان است.