-
نویسنده مطلب
کارشناس بیمه
این روزها با رشد روزافزون علم دندانپزشکی، میتوان دندانهایی به درخشندگی و استحکام الماس داشت! اما همانطور که میدانید برای داشتن دندانهایی سالم و زیبا، هم باید بهداشت را رعایت کرد و هم باید مراقب بود! خدا نکند کار به دندانپزشکیها بیفتد.کارمان زار است! از هزینههای ویزیت دندانپزشکی بگیر تا رسیدگی به دندان! قطعا میدانید که خدا تومان باید خرج دندان کنید؛ تازه اگر مثل روز اولش شود! برای اینکه هزینههای دندانپزشکی را کاهش دهیم، میتوانیم از بیمههای دندانپزشکی استفاده کنیم. بیمههای مختلفی برای هزینه خدمات دندانپزشکی وجود دارند. پوشش دندانپزشکی بیمه تکمیلی بهترین راه حل برای کاهش هزینههای دندان پزشکیست!
پر هزینه ترین خدمات درمانی:خدمات دندانپزشکی
در حقیقت، تمامی خدماتی که هر روزه در دندانپزشکیها انجام میشود، از پرهزینه ترین خدمات درمانی به حساب میآیند. خدمات دندان پزشکی در کشور ما رتبه دوم بعد از هزینههای بستری را تصاحب کردهاند.
بیمه تکمیلی پوششی برای جبران هزینههای دندانپزشکی دارد.
شاید با شنیدن هزینه دندانپزشکی انگشت به دهان بمانید!
این هزینه رقمی در حدود 15 تا 20 درصد کل هزینههای خدمات درمانی-دارویی را شامل میشود! همین موضوع برای اثبات اهمیت بیمه تکمیلی در زمینه دندانپزشکی یا به اصطلاح بیمه دندانپزشکی کافیست.
پوشش دندانپزشکی در بیمههای درمانی پایه
بیمههایی همچون بیمه سلامت، بیمه تامین اجتماعی و بیمه نیروهای مسلح بخشی از خدمات پایه دندانپزشکی را با دریافت تعرفههای پایین ارائه میدهند.حتی در این نوع از بیمه برخی از مراکز درمانی، به صورت رایگان خدمات بیمه دندانپزشکی تامین اجتماعی را به بیمهشدگان خود ارائه میدهند.
لازم به ذکر است که این خدمات بیمه دندانپزشکی تامین اجتماعی اندک است. این خدمات به بعضی از خدمات سطحی دندانپزشکی مانند:
- کشیدن دندان (هزینه کشیدن دندان با بیمه تامین اجتماعی متفاوت است.)
- پر کردن معمولی دندان
- جرم گیری دندانها
محدود میشوند! ضمن این که در این مراکز به دلیل رایگان بودن یا دریافت هزینههای کم، انجام خدمات بسیار زمانبر است. خدمات دندانپزشکی تامین اجتماعی با این بیمه منجر به هدر رفتن زمان بسیاری میشود.
اگر بیمه شده به مطبهای خصوصی دندانپزشکی جهت دریافت خدمات مراجعه کند، باید بداند که همهی شرکتهای بیمه، پشتیبانی مناسبی از مطبهای خصوصی ندارند. بنابراین خود بیمهشده شخصا باید بیشتر هزینههای خود را پرداخت کند.
در حقیقت دیگر نمیتوان از خدمات رایگان بیمه تامین اجتماعی یا با قیمت کم استفاده کرد. البته میتوان از بیمه تکمیلی برای دندان بهره برد. برای مراجعه به مطب خصوصی باید به دنبال بهترین بیمه برای دندانپزشکی باشید.
بیمه درمانی پایه چیست؟
احتمالا بعد از صحبت در مورد پوشش دندان پزشکی در بیمههای درمانی پایه این سوال برای شما به وجود آمده است که؛ بیمه درمانی پایه چیست؟ آیا باید حتما بیمه درمانی پایه را خریداری نمود؟ در پاسخ به سوال دوم باید بگوییم که بله باید این بیمه را خریداری کنید. در مورد پاسخ سوال اول هم با ما همراه باشید. بیمه درمانی پایه، بیمههایی مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و بیمه نیروهای مسلح هستند، این بیمهها افراد زیادی را تحت پوشش قرار میدهند و بخشی از خدمات بیمهای پایه را برای افراد با تعرفههای کمی فراهم میکنند.
در برخی از بیمههای پایه مانند بیمه پایه تامین اجتماعی در مراکز درمانی همین سازمان، خدمات دندانپزشکی و برخی خدمات دیگر به صورت رایگان انجام میشود. اما این خدمات بسیار کم و محدود هستند و شامل خدمات سطحی به شرح زیر میباشند:
- کشیدن دندان
- پر کردن دندان
- جرم گیری
بیمه تکمیلی دندانپزشکی تامین اجتماعی
جالب است بدانید که در شورای عالی بیمه، خدمات درمانی تعهدات دندانپزشکی سازمانهای بیمهگر، مثل: سازمان تامیناجتماعی تعیین میشود. در زیر میتوانید خدمات بیمه تامین اجتماعی برای دندان را مشاهده نمایید:
- خدمات ویزیت (معاینه و تشخیص، تجویز دارو، اعزام به رادیولوژی و درخواست آزمایش)
- رادیوگرافی تکدندان (گرافیپری اپیکال یا بایت وینگ)
- کشیدن دندان قدامی، کشیدن دندان خلفی، کشیدن دندان عقل
- جراحی دندان نهفته در نسج نرم
- جراحی دندان نهفته در نسج سخت
- جرمگیری بالای لثه
- جرمگیری زیرلثه
- بروساژ هر فک ( نوعی جرم گیری )
- پرکردن تک سطحی
- ترمیم دندان
خدمات بیمه تامین اجتماعی برای دندان شامل موارد بالا است که البته هزینه زیادی را پوشش نمیدهد؛ اما با خرید بیمه تکمیلی دندان میتوانید هزینههای بیشتری را پوشش دهید. برای دریافت خدمات، نیاز است تا به مراکز دندانپزشکی تامین اجتماعی مراجعه کنید.
اما یکی از سوالاتی که همیشه در مورد دریافت هزینههای دندان مطرح است، گرفتن هزینه عصب کشی دندان از بیمه میباشد؟ آیا این بیمه هزینه عصب کشی را پرداخت میکند؟ تحت چه شرایطی میتوان این هزینه را دریافت کرد؟ برای کسب اطلاعات جامع مقاله هزینه عصب کشی دندان با بیمه تامین اجتماعی را مطالعه نمایید.
بیمه تکمیلی؛ بهترین راه برای هزینههای دندانپزشکی
با توجه به مطالبی که در این مقاله به آن اشاره کردیم، بهترین راه برای جبران هزینههای دندانپزشکی، بیمه دندانپزشکی یا بهتر بگوییم پوشش دندانپزشکی در بیمه درمان تکمیلی است.
اگر به دنبال این هستید که بدانید بیمه تکمیلی از خدماتی مثل زیبایی فک و دندان و ایمپلنت پشتیبانی میکند، باید به عرض شما برسانیم که مثل بیمههای پایه، بیمه تکمیلی انفرادی نیز از برخی از خدمات پشتیبانی نمیکند و موارد نامبرده شده جزو خدمات پشتیبانی شده بیمه تکمیلی نیست. اگر میتوان در بیمه گروهی و با پرداخت هزینه بیشتر، اقدام به خرید بیمه تکمیلی ایمپلنت کرد. برای آشنایی بیشتر با این بیمه درمانی و انواع پوششهای آن مقاله بیمه تکمیلی چیست را مطالعه کنید.
پوشش دندانپزشکی در کدام بیمهها وجود دارد؟
همانطور که میدانید بهترین راه برای جبران هزینههای دندانپزشکی، بیمه دندانپزشکی یا همان پوشش دندانپزشکی در بیمه درمان تکمیلی است. بیمههای تکمیلی هم مانند بیمههای پایه برخی از خدمات مانند خدمات مرتبط با زیبایی فک، دندان و ایمپلنت را پشتیبانی نمیکنند. بنابراین استفاده بیمه دندان پزشکی تکمیلی یک انتخاب مناسب است.
چرا تهیه بیمه تکمیلی دندان پزشکی مهم است؟
بیمه تکمیلی دندانپزشکی معمولا خدمات را به دو صورت ارائه میدهد:
- برخی بیمههای تکمیلی معمولا با تعدادی از مراکز دندانپزشکی قرارداد دارند و شما میتوانید برای خدماتی که میخواهید به آنها مراجعه کنید. در این مراکز تمام خدمات دندانپزشکی پوشش داده میشود. البته شما بخشی از هزینهها را به عنوان فرانشیز باید خودتان پرداخت کنید.
- حالت دیگر ارائه خدمات بیمه تکمیلی دندان پزشکی این است که شما به هر مرکز دندانپزشکی یا مطبی که تمایل دارید مراجعه میکنید و خدمات مورد نیاز خود را دریافت میکنید. در انتها با ارائه مدارک میتوانید هزینههای پرداختی خود را از بیمه دریافت کنید. در برخی موارد برای دریافت هزینه از شرکت بیمه باید تأیید پزشک معتمد بیمه را داشته باشید و همچنین رادیوگرافی را قبل و بعد از درمان انجام دهید.
خدمات بیمه دندانپزشکی چگونه است؟
در بیمه تکمیلی خدمات دندانپزشکی معمولا به دو صورت وجود دارد:
حالت اول:
در این حالت بیمه های تکمیلی طرف قراردادِ برخی از مراکز دندانپزشکی هستند. شما میتوانید برای خدمات موردنیاز خود به این مراکز مراجعه نمایید.
در مراکز طرف قرارداد بیمههای تکمیلی، معولا همگی خدمات دندانپزشکی پوشش داده میشوند؛ ولی پرداخت درصدی از هزینهها به عنوان فرانشیز به عهده شما خواهد بود.
حالت دوم:
شما توانایی این را دارید که به هر مرکز دندانپزشکی و هر کلینیکی که دوست دارید مراجعه کرده از خدمات آنها بهره ببرید. سپس از بیمه تکمیلی هزینهی پ خود را دریافت نمایید. اما به این نکته توجه داشته باشید که برخی اوقات برای دریافت هزینه از شرکت بیمه نیاز به تایید پزشک معتمد بیمه یا انجام رادیوگرافی قبل و بعد از درمان است!
پوشش دندانپزشکی در بیمه تکمیلی چگونه است؟
مزایای بیمه تکمیلی دندانپزشکی چیست؟ بیمه تکمیلی برای دندان پزشکی چه پوششهایی دارد؟ همانطور که میدانید برای پوشش دندانپزشکی در شرکتهای مختلف نمیتوان مقدار ثابتی را بیان کرد. اما با تهیه و خرید بیمه تکمیلی تا حد معینی میتوان از خدمات دندانپزشکی استفاده کرد. لازم به ذکر است که بیمه تکمیلی دندانپزشکی مانند بیمه دندانپزشکی بیمه تامین اجتماعی خدمات مرتبط با زیبایی فک، دندان و ایمپلنت را تحت پوشش قرار نمیدهد.
فراموش نکنید که بیمه دندانپزشکی را فقط به وسیله شرکتهای بیمه گری که دارای مجوز فعالیت از بیمه مرکزی ایران هستند، قابل ارائه است. شرکتهای بیمه پوشش دندانپزشکی را در قالب بیمه تکمیلی دندانپزشکی ارائه میدهند و با اخذ حق بیمه که نرخ و مبلغ آن در بیمه تکمیلی گروهی بر اساس تعداد نفرات و سرمایه مورد نظر بیمه گزار تعیین میشود و با افزایش یا کاهش تعداد بیمه شدهها و یا نیز سقف تعهدات مورد نظر، حق بیمه تکمیلی دندانپزشکی قابل انتخاب و تعیین خواهد بود.
در مورد بیمه تکمیلی انفرادی هم باید بدانید که این بیمه نیز به صورت طرحهایی ثابت از ۲.۰۰۰.۰۰۰ ریال تا ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال قابل ارائه است. البته انتخاب میزان سرمایه در بیمه تکمیلی دندانپزشکی انفرادی قابل تغییر نبوده و بیمه گزار متناسب با طرح بیمه تکمیلی که خریداری میکند از خدمات بیمه تکمیلی دندانپزشکی استفاده نماید.
بهترین پوشش دندان پزشکی بیمه درمان تکمیلی
بیمه درمان تکمیلی گروهی بین نهاد متقاصی و بیمه به صورت قراردادی منعقد میشود. شرایط و پوششهای این بیمه با توافق طرفین مشخص میشود. همچنین سقف تعهدات و پوششهای بیمه تکمیلی انفرادی به صورت ثابت انجام میشود. نکته حائز اهمیت این که تعداد خیلی کمی شرکت وجود دارند که بیمه دندانپزشکی انفرادی را ارائه میکنند.
از مهمترین عوامل برای خرید بیمه تکمیلی میتوان به پوشش دندانپزشکی اشاره کرد که برای استفاده از آن میبایست ابتدا بیمهنامه را خریداری کنید.
بیمههایی همچون بیمه سامان، SOS ، تعاون و دی از جمله شرکتهایی هستند که بیمه درمان را به صورت انفرادی عرضه میکنند در ادامه قصد داریم در رابطه با پوشش دندانپزشکی در این 3 شرکت میپردازیم:
پوشش دندانپزشکی بیمه درمان تکمیلی سامانبیمه تکمیلی سامان دارای پنج طرح خاص به نامهای زیر است:
- نسیم
- اقتصادی محدود
- اقتصادی
- مهر
- منتخب محدود
- منتخب
- سروش
- ویژه محدود
- جامع محدود
- ویژه
- شمیم
- جامع
- وصال
- ممتاز
- عقیق
سقف پوشش دندانپزشکی در طرحهای نامبرده شده از ۱۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان انعطاف دارد. اما پوشش دندانپزشکی طرحهای جامع، وصال، ممتاز و طرح عقیق بالاترین سقف را نسبت به سایر طرحهای نامبرده دارند. مبلغ پوشش دندانپزشکی این طرحها برابر با یک میلیون تومان است. لازم به ذکر است که بالاترین حق بیمه نیز به ترتیب به طرح عقیق و طرح وصال تعلق میگیرد.
اما برای انتخاب بهترین بیمه دندانپزشکی چه نکاتی را باید رعایت کنیم و چه فاکتورهایهایی را باید مد نظر قرار دهیم؟ اگر برای انتخاب بهترین بیمه دندانپزشکی دچار سردرگمی شدهاید پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین بیمه دندانپزشکی را در اینجا بخوانید.
نکات با اهمیت خرید بیمه تکمیلی سامان
خرید پوشش دندانپزشکی بیمه تکمیلی از هر شرکت بیمه شرایط خاصی دارد. بهتر است در این بخش، با شرایط خرید بیمه تکمیلی شرکت بیمهگر سامان بیشتر آشنا شویم:
- در برخی از شرکتها، برای خرید بیمه درمان تکمیلی میبایست چکاپ و آزمایشات پزشکی را انجام دهید. چنانچه بعد از بررسی نتیجه آزمایش مشخص شود ریسک فرد برای شرکت بیمه بالاست، بیمه درمان به او تعلق نخواهد گرفت.
- نقطه قوتی که درباره بیمه سامان به چشم میخورد، این است که انجام آزمایشات را قبل از خرید بیمه برای افراد اجباری نکرده است؛ اما ممکن است بعد از تکمیل فرم پرسشنامه، اگر لازم باشد طبق نظر پزشک، انجام چکاپ و آزمایشات برای بررسی دقیقتر وضعیت سلامت فرد الزامی شود! این موضوع جنبه عمومی نداشته و بنا بر شرایط امکان دارد برای فردی که وضعیت مشخصی ندارد، الزامی باشد!
نام طرح |
سقف هزینه دندانپزشکی (تومان) |
اقتصادی |
100 هزار |
مهر |
100 هزار |
منتخب |
200 هزار |
سروش |
200 هزار |
ویژه |
500 هزار |
شمیم |
500 هزار |
جامع |
1 میلیون |
وصال |
1 میلیون |
ممتاز |
1 میلیون |
عقیق |
1 میلیون |
پوششهای دندانپزشکی بیمه تعاون
اخیرا بیمه تعاون، 6 طرح بیمه تکمیلی انفرادی را ارائه کرده است. طرحهای بیمه تکمیلی تعاون موارد زیر است:
- برنا
- کوشا
- رسا
- دارا
- پارسا
- والا
برای این طرحها، پوشش دندانپزشکی، از 5۰ هزارتومان تا یک میلیون تومان متغیر است.مثل دیگر شرکتها، حق بیمه برای ردهها سنی مختلف، متفاوت است. مثلا برای استفاده از پوشش دندانپزشکی بیمه تکمیلی به مبلغ پانصد هزار تومانی در طرح اقتصادی میبایست حدود دو میلیون تومان حقبیمه پرداخت شود.
علاوه بر این،هزینه لازم برای برای بهرهمندی از بیشترین پوشش دندانپزشکی بیمه تکمیلی با سقف تعهدات یک میلیون و پانصد هزار تومان، حدود چهار میلیون و هفتصد و پنجاه هزار تومان است.
برای خرید بیمه تکمیلی انفرادی تعاون انجام چکاپ و آزمایشات اجباری نیست؛ بلکه با توجه به شرایط فرد متقاضی و پرسشنامهای که باید قبل از خرید بیمهنامه کامل کند، تعیین میشود که آیا انجام آزمایشها پزشکی برای وی ضروریست یا خیر.
نام طرح |
سقف هزینه دندانپزشکی (تومان) |
برنا |
0 |
کوشا |
500 هزار |
رسا |
800 هزار |
دارا |
1 میلیون |
پارسا |
1 میلیون |
والا |
1 میلیون و پانصد هزار |
بیمه دندانپزشکی sos
در بیمه تکمیلی SOS پوشش دندانپزشکی وجود ندارد. افراد برای استفاده ار خدمات دندانپزشکی میبایست بیمه دندانپزشکی را به صورت جداگانه خریداری نمایند.
بیمه تکمیلی هزینههای دندانپزشکی را جبران میکند.
شایان ذکر است که خدمات دندانپزشکی از تاریخ یک فروردین 97 به درمان تکمیلی انفرادی شرکت sos اضافه شده است. این خدمات شامل دو طرح طلایی و نقرهای است. این دو طرح، با هدف افزایش پوشش بیمهای و برای جبران هزینههای دندانپزشکی به بیمهگذاران ارائه میشود.
- سقف پوشش دندانپزشکی در طرح طلایی هفت میلیون تومان و حقبیمهی آن 1 میلیون و هشتصد و نود هزار تومان است.
- سقف پوشش دندانپزشکی در طرح نقرهای سه میلیون تومان و حقبیمهی آن برابر با 1 میلیون و صد و چهل هزار تومان است.
با خرید بیمه درمان تکمیلی انفرادی، میتوانید بیمه دندانپزشکی را نیز تهیه کنید.البته لازم به ذکر است برای خرید بیمه SOS باید آزمایشات و چکاپها را انجام دهید.برای یک انتخاب مناسب که با شرایط شما همخوانی بیشتری دارد باید بیمه های درمانی را با هم مقایسه کنید. پس توصیه میکنیم مقاله مقایسه بیمه های تکمیلی بیمه دات کام را مطالعه کنید.
بیمه دندان پزشکی دی
شرکت بیمه دی از جمله شرکتهایی است که بیمه درمان انفرادی عرضه میکند. طرح های بیمه دی شامل موارد زیر هستند:
- سه ستاره
- شش ستاره
- چهار ستاره
- هفت ستاره
- پنج ستاره
- هشت ستاره
بیمه شخص واحد از جمله شرکتهایی است که نسبت به بقیه پوششهای بیشتری دارد.
جدول پوشش دندانپزشکی بیمه تکمیلی دی به صورت زیر است:
نام طرح |
سقف هزینه دندانپزشکی (تومان) |
سه ستاره |
0 |
شش ستاره |
0 |
چهار ستاره |
0 |
هفت ستاره |
0 |
پنج ستاره |
1 میلیون |
هشت ستاره |
2 میلیون |
ایمپلنت دندان ها با بیمه تکمیلی
ایمپلنت دندان یکی از روشهای درمانی است که به عنوان جایگزینی همیشگی برای دندانهای از دست رفته استفاده میشود. با اینکه ایمپلنت میتواند به عنوان یک راه درمانی برای پر کردن جای خالی دندان در نظر گرفته شود؛ اما از نظر بیمه ماهیت زیبایی دارد. برای همین جزو پوشش بیمه دندانپزشکی انفرادی قرار نمیگیرد. فقط در بیمه تکمیلی گروهی و آن هم در صورت درخواست شرکت و پرداخت حق بیمه، ایمپلنت جزو پوشش قرار خواهد گرفت.
خرید آنلاین بیمه تکمیلی دندانپزشکی از بیمه دات کام
برای خرید بیمه درمان با پوشش دندانپزشکی،میتوانید از کارشناسان و مشاوران بیمه دات کام جهت انتخاب بهترین بیمه تکمیلی دندانپزشکی راهنمایی بگیرید. سپس با دریافت اطلاعات به روز درباره پوشش دندانپزشکی بیمه تکمیلی، به صفحه استعلام و خرید بیمه تکمیلی مراجعه نمایید. با وارد کردن اطلاعات درخواستی، امکان خرید بیمه تکمیلی با توجه به شرایط شما و دریافت رایگان آن درب منزل برایتان فراهم است. با پوشش دندانپزشکی بیمه تکمیلی ، سلامت مرواریدهای سفید دهان خود را تضمین کنید.